Ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος δράσης, η ιδιοσυγκρασία, η αγάπη για το περιβάλλον, η έντονη επιθυμία της επαφής με τη φύση, η αγάπη για τα ζώα, μας οδήγησε στη δημιουργία του Βιολογικού Αγροκτήματος.
Το «σκέφτομαι, άρα υπάρχω» του Ρενέ Ντεκάρτ (Καρτέσιος) ήταν μια εξέγερση συνείδησης, σαν αυτή που σήμερα έχει ανάγκη η ανθρωπότητα, ο πλανήτης. για να περάσουμε απ’ το παρωχημένο πια μοντέλο της χωρίς δράση σκέψης, στην πραγματική δημιουργία, στην παραγωγή.
Το Βιολογικό Αγρόκτημα είναι η δική μας εξέγερση συνείδησης:
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
Τα ζώα βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και έχουν εγκλιματιστεί με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επιλέγουν το υπόστεγο για προφύλαξη αλλά τις δεκάδες βελανιδιές.
Στον τόπο αυτό βλέπουμε μοσχαράκια να είναι στο φυσικό τους χώρο, καλλιεργούμενα φυτά χωρίς φάρμακα και όλα να μεγαλώνουν αβίαστα, σε μια αρμονία.
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα βιολογικής γεωργίας απαιτεί η ζωική παραγωγή να είναι συνδεδεμένη με τη γη, χρησιμοποιούμε την κοπριά που παράγεται από τα ζώα ως λίπασμα για την καλλιέργεια των βιολογικών ζωοτροφών αφού χρησιμοποιήσουμε το μεθάνιο για παραγωγή ενέργειας.
καλλιεργούμενης έκτασης για χορτονομή.
συνολικός χώρος εγκαταστάσεων ζωοτροφών.
Στεγασμένοι χώροι 1.500 τ.μ.
συνολικός χώρος εγκαταστάσεων αποθήκευσης δημητριακών (ΣΙΛΟ).
Δυνατότητα αποθήκευσης 300 tn.
συνολικός χώρος εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενσιρωμάτων (δεξαμενές).
Δυνατότητα αποθήκευσης 12.000 tn.
Συνολικός χώρος εγκαταστάσεων εκτροφής μόσχων.
Στεγασμένοι χώροι 500 τ.μ.
συνολικός χώρος εγκαταστάσεων σταβλισμού αγελάδων.
Στεγασμένοι χώροι 4.000 τ.μ.
συνολικός χώρος εγκαταστάσεων σταβλισμού αγελάδων (ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ).
Στεγασμένοι χώροι 2.000 τ.μ.
συνολικός χώρος εγκαταστάσεων σταβλισμού αγελάδων (ΛΕΙΒΑΔΙ 2).
Στεγασμένοι χώροι 1.000 τ.μ.
Έκταση για καλλιέργεια δημητριακών
Παραγωγή 1.500 tn/έτος.
Έκταση για καλλιέργεια ενσιρωμάτων.
Παραγωγή 12.000 tn/έτος.
Το κοπάδι αποτελείται από 800 αγελάδες και μοσχίδες φυλής κυρίως Limousin 600 μοσχαράκια.
Limousine
Θεωρείται διεθνώς μια από τις σπουδαιότερες ράτσες αγελάδων για την παραγωγή εξαιρετικά γευστικού κρέατος. Η αναγνωρισμένη γαστρονομική υπεροχή τους μας έκανε να τις επιλέξουμε για αναπαραγωγή στη φιλόξενη κοιλάδα μας με αποτέλεσμα να αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του κοπαδιού που εκτρέφουμε.
Η διατροφή των ζώων γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον, μόνο με βιολογικές τροφές φυτικής προέλευσης από την ίδια την φάρμα και πιο συγκεκριμένα, αυτοφυή βλάστηση, βελανίδια, πουρνάρια αλλά και τριφύλλι, καλαμπόκι, βρώμη, βίκο, κριθάρι, σιτάρι και κουκί.
Τα μοσχαράκια του κοπαδιού μας γεννιούνται στο λιβάδι και μέχρι ηλικία 6 μηνών θηλάζουν, στη συνέχεια τα οδηγούμε σε σύγχρονους αεριζόμενους στάβλους με άνετους χώρους, όπου τηρούνται αυστηροί κανόνες διαβίωσης και υγιεινής εκτρέφοντάς τα με βιολογικές ζωοτροφές που παράγουμε οι ίδιοι.